iPhone laadt niet op

Wat te doen als je iPhone niet op slecht oplaadt.

Lukt het niet om je iPhone of iPad batterij op te laden, of lukt dit alleen als je de oplaadkabel op een bepaalde manier in de USB aansluiting doet. Dan volgen hier de meest voorkomende situaties die het probleem kunnen veroorzaken.

Vuil in je Oplaad aansluiting.

Dit is zeker het meest voorkomende probleem waarom je iPhone niet goed oplaadt. Doordat je elke keer je stekker in je iPhone steekt wordt het vuil aan de achterkant aangedrukt tot een hard plaatje in je oplaadt aansluiting. Dus als je iPhone wel oplaadt als je je kabeltje aandrukt of op een bepaalde manier in je telefoon doet dan is dit meestal het probleem.

Hierdoor maakt de oplaad kabel contact. De beste manier om te weten of dit het probleem veroorzaakt (wat je niet ergens ander op internet tegenkomt) is door te kijken of je stekkertje volledig in je aansluiting gaat. Dus als het witte plastic van je lightning kabel zo goed als tegen je telefoon aan komt, dan is het goed. Maar als hier ruimte tussen zit dan word dit veroorzaakt door vuil in je oplaad poort.

Zelf je vuil uit je oplaadpoort verwijderen.

Als er vuil in je oplaadpoort zit dan kun je proberen dit zelf te verwijderen. Hierbij moet je alleen opletten dat je de goudkleurige pinnetjes in de oplaad poort niet beschadigt. Deze pinnetjes zitten aan de onderkant van je connector aansluiting. Ze zitten dus aan aan de achterkant van je frame, niet aan de kant van je scherm. Als je het vuil uit je poort wil halen, dan moet je iets hebben dat de helft van de dikte van je oplaad poort heeft en
het liefst  niet van ijzer. Want als je dan een pinnetje raakt dan is hij niet gelijk verbogen.
(bijvoorbeeld een dunne tandenstoker).
Voor 10 euro doe ik dit voor u onder de microscoop. Ik haal dan ook het vuil uit de hoeken wat u zelf niet zou lukken zonder microscoop, waardoor de stekker er weer goed in klikt. Ik reinig de hele connector met alcohol en zorg dat de contactpuntjes weer vrij zijn van oxidatie en goed contact maken.

Je oplaadkabel is niet goed.

Meestal denk je van niet, maar vaak is toch de oplaadkabel het probleem (De adapter is zelden het probleem). Daarom is het dus verstandig om te kijken of de kabel er nog goed uit ziet. Ook kunnen de middelste contactpuntjes van de aansluiting beschadigt of slecht zijn. Je kan dan je stekker omdraaien om te kijken of de andere kan wel oplaad. Als je geen originele kabel gebruikt is de kans groter dat je oplaad kabel het probleem is. Dan is het een goede test om even een andere kabel te gebruiken of om te kijken of de kabel wel goed werkt op een andere iPhone of iPad.

De Oplaadpoort en batterij of moederbord veroorzaakt het oplaad probleem.

Als bovenstaande situaties niet aan de orde zijn dan komen we in een lastigere situaties om het zelf op te lossen. Maar niet voor mij. Ik kan zonder veel moeite de batterij of aansluiting tijdelijk verwisselen en zo te weten wat het oplaad probleem veroorzaakt. Ook het moederbord kan er voor zorgen dat je telefoon niet oplaad. Dit wordt dan meestal veroorzaakt door de tristar en tigris chip of de batterij connector. Ik ben gespecialiseerd in iPhone moederbord reparaties en verwisselen van chips onder de microscoop. Hierdoor kan ik elk probleem verhelpen. Dit kan 7 dagen per week. Ook in het weekeind en in de avond.

Afspraak maken
Whatsapp bericht
Tel: 06-83892396
Bel 06-83892396
mail@irepairwaterland.nl

Uw telefoon laadt wel op maar niet tot 100%

Als je iPhone stopt met opladen bij 80% dan is dat door een nieuwe instelling ‘Geoptimaliseerd opladen’ die vanaf ISO 13 beschikbaar is. Daardoor laadt de telefoon niet automatische op tot 100% om de levensduur van de batterij te verlengen. Ook kan dit probleem veroorzaakt worden als de batterij te warm wordt tijdens het opladen. De software stopt dan met opladen om problemen te voorkomen. Het warmer worden van een batterij wordt meestal veroorzaakt doordat de batterij ouder wordt.

Draadloos opladen

Als opladen via Lightning-poort niet lukt kan een (tijdelijke) oplossing zijn om je telefoon draadloos op te laden. Dit kan alleen met een iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X en nieuwer aangezien dit de iPhones zijn die draadloos opladen ondersteunen. Als je iPhone proberen op te laden door hem op een draadloos oplaadpad te leggen. Daardoor weet je of het oplaadt probleem aan je moederbord ligt of aan de oplaadkabel / USB aansluiting.